Fotowedstrijd Reisfotografie: juli, augustus en september 2023

Stuur je mooiste reisfoto’s in naar de Fotoreizigers Fotowedstrijd

In het 3e kwartaal van 2023 is reisfotografie het thema van de fotowedstrijd. Stuur je foto’s in en maak kans op de kwartaalprijs én ding mee naar de eindprijs over heel 2023.

Let op: voor het kwartaalthema reisfotografie vervalt het maandcriterium. Wél moeten de reisfoto’s in het jaar 2023 gemaakt zijn. Dit omdat we nu eenmaal niet elke maand op reis gaan.

Meedoen met de fotowedstrijd reisfotografie

In 2023 kun je maandelijks maximaal 4 foto’s insturen met of zonder thema. Je kunt voor elke foto kiezen of je je foto instuurt als maandfoto (het onderwerp is vrij maar de foto moet in de betreffende maand gemaakt zijn) of als themafoto (de foto voldoet aan het kwartaalthema). Voor het 3e kwartaalthema reisfotografie geldt dat de foto in het JAAR 2023 gemaakt moet zijn, en dus niet in de betreffende maand gemaakt hoeft te zijn, zoals bij de andere kwartaalthema’s wel moet).

Uit de inzendingen kiezen de Fotoreizigers de Top 10 van de Maand. Daarnaast selecteren we begin oktober 15 extra foto’s met het thema reisfotografie. Deze foto’s dingen aan het eind van 2023 mee om de titel Foto van het Jaar.

Je kunt voor elke foto kiezen of je je foto instuurt als maandfoto (het onderwerp is vrij maar de foto moet in de betreffende maand gemaakt zijn) of als themafoto (de foto voldoet aan het kwartaalthema reisfotografie en moet gemaakt zijn in 2023).

Meer informatie over de Fotoreizigers Fotowedstrijd 2023

Reisfoto, vakantiefoto of allebei?

Reisfotografie laat op een of andere manier iets over een land of locatie zien. En daarmee heeft reisfotografie overlap met vakantiefotografie. Maar waar vakantiefoto’s vaak over de persoonlijke beleving van de fotograferende vakantieganger gaan, heeft reisfotografie door de bank genomen ook meerwaarde voor de buitenstaander. Is dit onderscheid haarscherp? Nee, dat niet. Maar de vraag waarom je foto’s interessant zouden zijn voor anderen is natuurlijk wel iets om bij stil te staan als je op reis fotografeert.

Fotowedstrijd Reisfotografie zomer 2023

Soorten fotografie op reis

Er zijn heel veel soorten fotografie die onder reisfotografie kunnen vallen. Portretfotografie, straatfotografie, landschapsfotografie, natuurfotografie, urbexfotografie, documentaire fotografie, nachtfotografie; het kan en mag allemaal in de fotowedstrijd. Ook detailfotografie kan het erg goed doen op reis. Wel is het mooi als de foto iets over de  locatie verraadt.

Stuur je mooiste reisfoto's in voor de Fotoreizigers Fotowedstrijd Reisfotografie.

7 tips over spannender reisfotografie

Wil je inspiratie opdoen voor reisfotografie die je ook graag aan buitenstaanders laat zien, lees dan de blog met 7 tips van reisfotograaf Lex van den Bosch.

Reisfotograaf 3.0

Er is al veel geschreven over gedrag en impact van natuurfotografen. Over de rol en het gedrag van reisfotografen lees en hoor je minder. In een blog vraagt fotograaf Anton Harfst zich af hoe het profiel van de eigentijdse reisfotograaf eruit zou mogen zien. Een lezenswaardig stuk. 

Fotoreizigers Fotowedstrijd Reisfotografie

It’s not about a single image, it’s about being part of something larger than yourself and photographing that, not as a casual outsider but as a participant.

Meer over REisfotografie

Deel dit met je fotovrienden