2e kwartaal 2023: Fotowedstrijd Macrofotografie

Fotowedstrijd april, mei en juni 2023

In het 2e kwartaal van 2023 is macro- & detailfotografie het thema van de fotowedstrijd. Stuur je foto’s in en maak kans op de kwartaalprijs én ding mee naar de eindprijs over heel 2023.

Meedoen met de fotowedstrijd macrofotografie & dichtbijfotografie

In 2023 kun je maandelijks maximaal 4 foto’s insturen met of zonder thema. De foto’s moeten in die maand gemaakt zijn. Uit de inzendingen kiezen de Fotoreizigers de Top 10 van de Maand. Deze foto’s dingen aan het eind van 2023 mee om de titel Foto van het Jaar.

Je kunt voor elke foto kiezen of je je foto instuurt als maandfoto (het onderwerp is vrij maar de foto moet in de betreffende maand gemaakt zijn) of als themafoto (de foto voldoet aan het kwartaalthema en moet ook in de betreffende maand gemaakt zijn).

Meer informatie over de Fotoreizigers Fotowedstrijd 2023

Het kleine uitvergroot

Het kleine uitvergroot op de foto zetten. Met macro- en dichtbijfotografie laat je de wereld van het kleine zien. Maak je details zichtbaar die veel mensen anders over het hoofd zien. Wát je fotografeert, bepaal jij helemaal zelf. Je kunt bloemen en insecten fotograferen, maar je kunt het ook in heel andere onderwerpen zoeken. Roestige spijkers, verweerd hout, er zijn zoveel onderwerpen die zich lenen voor macro- en dichtbijfotografie.

Fotowedstrijd macrofotografie 2023

Op zoek naar verrassende details

Ga dus vooral op zoek naar details voor de fotowedstrijd macrofotografie. Trek er lekker op uit en laat je verrassen door hoe de wereld er van dichtbij uitziet. En nog leuker: verras anderen met jouw foto’s hiervan!

Geen ijzeren definities

Voor de fotowedstrijd hanteren we geen in beton gegoten definities over afbeeldingsmaatstaf. Zolang je het kleine uitvergroot op de foto zet, mag de foto meedoen met het kwartaalthema Macro- & dichtbijfotografie.

Hoe kun je nóg dichterbij scherpstellen?

Sommigen zijn heel tevreden met de macrostand op hun zoomlens. Anderen willen dichterbij scherpstellen dan de lens toelaat. Maar dat kan natuurlijk niet. Of toch wel? Er zijn oplossingen om dichterbij scherp te stellen, zonder dat je per se al te veel geld hoeft uit te geven. In de blog over apparatuur voor macrofotografie kun je er alles over lezen.

Online cursus macrofotografie

Wil je echt een stap verder komen, kijk dan eens naar de online cursus creatieve macrofotografie. De eerstvolgende cursus start op 13 december 2023.

Dichtbijfotografie tijdens fotoreizen

Op dit moment hebben we geen specifieke macro-reis in ons aanbod. Tijdens de meeste fotoreizen die we organiseren is er wel voldoende ruimte om aan de slag te gaan met dichtbijfotografie. Denk maar eens aan close-ups van de olijven tijdens de culinaire fotoreis naar Griekenland, waarbij je het hele oogstproces van dichtbij mee maakt.

Meer over macro

Deel dit met je fotovrienden