Winnaar Fotoreizigers Fotowedstrijd 2021

Wind om mijn hoofd van Nel Kingma

is door de jury unaniem uitgeroepen tot winnaar van de Fotoreizigers Fotowedstrijd 2021. De foto onderscheidt zich van de andere kanshebbers door de combinatie van creativiteit en de uitstekende technische uitvoering.

Gebruikmakend van meervoudige belichting heeft Nel zich laten inspireren door een bestaand kunstwerk en nieuw kunstwerk gecreëerd dat geheel op zichzelf staat. En dat is een prestatie op zich. Het brons – Indépendance van de beeldhouwer Maïté Duval – is tot leven gekomen door de natuurlijke manier waarop gras en gele bloemetjes haar hoofd en lichaam sieren. De lange lijn van hoofd naar torso draagt bij aan de kracht van de compositie. De witte achtergrond zorgt ervoor dat je aandacht nergens wordt afgeleid. De jury heeft voor deze foto alleen maar lovende woorden.

Nel Kingma wint met deze foto de Fotoreizigers reischeque ter waarde van € 750.

Eervolle vermeldingen

Lange afstandsrelatie van Erica de Haas

Deze foto – en de meest recente kwartaalwinnaar – oogstte veel waardering bij de jury. Het is de balans tussen rust en spanning die deze compositie met hond en pony’s zo krachtig en pakkend maakt. Een beeld ook met een prachtig laag standpunt, dat je direct meevoert naar de hoofden en gedachten van de dieren.

Magnetische waaiboei van Hilda van der Sluis

Dreigende luchten boven de Dollard met daarin een waaiboei die bijna achteloos wijst naar een kolk in de wolken. Hilda van der Sluis heeft op treffende wijze het landschap langs de Dollard vastgelegd en verdient hiermee van de jury een eervolle vermelding. Complimenten ook voor de ingehouden manier waarop dit beeld bewerkt is.

Over de jury

De winnende foto is gekozen door een jury bestaande uit de drie Fotoreizigers – de fotografen Anton Harfst, Laurien van den Hoven en Lex van den Bosch – en fotograaf Fred Sonnega. Anton, Laurien en Lex hebben steeds de maandelijkse top 10 gekozen en de kwartaalwinnaars geselecteerd. Fred is alleen bij de keuze van de foto van het jaar betrokken geweest en heeft met een frisse en onafhankelijke blik kunnen kijken naar de foto’s. De jury is eensluidend in de keuze voor de winnende foto en de twee beelden die een eervolle vermelding verdienen.

Over de uitslag van de fotowedstrijd kan niet worden gecorrespondeerd.

Deel dit met je fotovrienden