Fotowedstrijd creatieve fotografie

Fotowedstrijd Creatieve Fotografie: oktober, november en december 2023

Stuur je mooiste creatieve foto’s in naar de Fotoreizigers Fotowedstrijd

In het 4e kwartaal van 2023 is Creatieve fotografie het thema van de fotowedstrijd. Stuur je foto’s in en maak kans op de kwartaalprijs én ding mee naar de eindprijs over heel 2023.

Meedoen met de fotowedstrijd creatieve fotografie

In 2023 kun je maandelijks maximaal 4 foto’s insturen met of zonder thema. Je kunt voor elke foto kiezen of je je foto instuurt als maandfoto (het onderwerp is vrij maar de foto moet in de betreffende maand gemaakt zijn) of als themafoto

Uit de inzendingen kiezen de Fotoreizigers de Top 10 van de Maand. Daarnaast selecteren we aan het eind van het kwartaal van 15 extra foto’s met het thema creatieve fotografie. Deze foto’s dingen aan het eind van 2023 mee om de titel Foto van het Jaar.

Je kunt voor elke foto kiezen of je je foto instuurt als maandfoto (het onderwerp is vrij maar de foto moet in de betreffende maand gemaakt zijn) of als themafoto (de foto voldoet aan het kwartaalthema creatieve fotografie en moet gemaakt zijn in de maand waarin je de foto instuurt).

Meer informatie over de Fotoreizigers Fotowedstrijd 2023

Creatieve fotografie: verrassend en uitdagend

Creatieve fotografie stelt je voor verrassingen en daagt je uit om anders te kijken. Het leuke van deze vorm van fotografie is dat je het eigenlijk overal kunt toepassen: binnen en buiten, in de natuur of in de stad, met prachtig weer maar zeker ook op grauwe, mistroostige dagen, waarop je niet vrolijk wordt van realistische foto’s. Een uitstekend thema dus voor de fotowedstrijd in het laatste kwartaal van 2023.

Op deze pagina kun je lezen wat we onder creatieve fotografie verstaan en wat voor soort foto’s je kunt insturen (en welke niet).

Wat verstaan we onder creatieve fotografie?

In creatieve fotografie pas je je fotografie skills toe om van kleuren, lijnen, vormen en alledaagse dingen en momenten, beelden te creëren die de werkelijkheid veranderen of juist abstract zijn. Creatieve fotografie vraagt om een andere manier van kijken en levert daarmee ook hele verrassende beelden op.

Hoe creëer je abstracte en surrealistische foto’s?
Er zijn verschillende manieren om creatieve beelden te maken. In de fotowedstrijd richten wij ons vooral op de mogelijkheden van de eigen camera, het gebruik van filters, pinhole, lensbaby etcetera. Het is niet toegestaan om foto’s in te zenden die je geheel of grotendeels met behulp van software hebt gemaakt. Bewerken mag zeker. Collages, of het creëren van geheel nieuwe beelden met behulp van software is echter niet toegestaan. Dit ter beoordeling door de jury. En denk hieraan: Dit is en blijft een fotografiewedstrijd.

We zijn heel benieuwd naar jullie inzendingen in oktober, november en december!

Meer over creatieve fotografie

Deel dit met je fotovrienden